Ați descoperit lucrurile uimitoare care se întâmplă când începeți să vă iubiți pe voi înșivă? Te plasează pe calea pe care ai fost destinat să călătorești. Nu există timp mai bun decât prezentul pentru a începe să vă vindecați cu dragoste.

Când vorbim despre dragoste de sine, nu vorbim despre narcisism sau aroganță. Când înveți să te iubești pe tine însuți, extinzi către tine aceeași compasiune și milă pe care le-ai arăta altora. Cât timp a trecut de când te-ai uitat în oglindă și ți-ai spus: „Te iubesc așa cum ești?”
A învața să te iubești pe tine însuți îți poate părea dificil la început. Poate că ți-a rămas întipărit în minte că acest tip de afecțiune este egoist și inacceptabil, sau poate că ai crescut crezând că ești nevrednic de iubire, chiar și de la tine însuți?

Dacă ai decis să permiți iubirii să radieze în toată ființa ta, atunci vei observa schimbări remarcabile. Ești pregătit să te îmbrățișezi în compasiune și acceptare?

Aceste unsprezece schimbări minunate se întâmplă în viața ta când iubirea de sine devine un obicei.

1 Nu vei mai fi furios

Există momente și situații când furia este necesară. Spre ex. atunci când vezi nedreptăți și cruzime în lume. Cu toate acestea, furia pe care o simți față de o persoană, nu trebuie păstrată în interiorul tău deoarece poate rămâne în inima ta și poate crea amărăciune debilitantă pentru suflet.
Pe măsură ce înveți să te iubești, poți vedea dincolo de mânie, iar aceasta se va risipi cu ușurință. Când dragostea se răspândește în sufletul tău, descoperi că nu mai ai loc pentru emoții negative, autodistructive.

2. Vei putea ierta în sfârșit și vei fi iertat

Ați ținut vreodată o supărare și ați justificat-o spunându-vă în gând că este pur și simplu de neiertat greșeala făcută de cineva? Atunci când ajungi să te iubești pe tine, reușești să-l ierți cu mai multă ușurință pe cel care îți greșește.
Mulți oameni au o definiție greșită a iertării și o consideră o slăbiciune sau mai degrabă un act de admitere a înfrângerii. Însă toată lumea ar trebui să știe că persoana care iartă arată mai multă forță și caracter decât cea care păstrează ura și supărarea.

Atunci când te iubești, se aprinde în tine o lumină și îți permite să vezi cât de mult “te trăgea în jos” incapacitatea de a ierta. Puterea de a alunga ura și ranchiuna este un dar al iubirii pe care orice om îl merită. Poate să dureze timp, dar poți reuși să faci asta.

Trebuie să înveți să-ți vindeci rănile pentru a-ți recăpăta libertatea de sine. Iertarea nu șterge nimic din ce s-a întâmplat. În schimb, iertarea elimină cătușele care te țin legat de trecut, astfel încât să-ți poți continua viața ta. Dacă ești cel care a greșit, a te iubi te poate face să îți dorești să fii o persoană mai bună. A te scuza și a îndrepta lucrurile îți permite, de asemenea, libertatea de a păși spre viitor. Chiar dacă cealaltă persoană nu te iartă, tu ți-ai făcut partea ta.

3. Vei găsi acceptare

Indiferent cine ești sau câți bani câștigi, toți dorim acceptare. Este o necesitate de bază care trebuie îndeplinită. Cu toate acestea, de multe ori suntem mai acceptați de ceilalți decât de noi înșine.
Ascultați-vă vocea interioară și observați tonul. Îți vorbești cu bunătate și compasiune sau te critici constant? Refuzul de a te accepta poate fi cauza multor probleme cu care te-ai confruntat în trecut, prezent și cu care te vei confrunta și viitor, dacă nu schimbi lucrurile.
Iubirea de sine vine cu acceptarea vieții tale așa cum este. Pe măsură ce înveți să încurajezi această iubire completă, începi să te accepți pe tine însuți ca suflet frumos. În plus, inima ta va fi mai deschisă pentru a accepta pe alții, cu toate defectele lor.

4. Te vei simți mai bun

Oamenii care practică dragostea de sine radiază de siguranță și se simt în largul lor. Când ai un conflict interior conflictul pe care nu-l poți depăși, poți da naștere anxietății și altor probleme de sănătate. O imagine de sine nu prea plăcută te poate slăbi atât fizic cât și mental, făcându-te predispus la boli.

Multe persoane care au învățat să se iubească, susțin că se simt mai bine. Iubirea de sine nu vindecă o boală ca prin minune dar îți va face organismul mai rezistent, astfel încât acesta să poată lupta mai bine cu boala. Primul tău pas în vindecarea fizică, mentală și spirituală este să te privești cu dragoste.

5. Vei învăța să fii recunoscător

Recunoștința este o cheie destul de importantă, care poate deschide uși neașteptate. Cu cât te iubești mai mult, cu atât este mai ușor să fii recunoscător și mulțumit. Dacă nu ai nicio valoare de sine, atunci nimic nu te va face fericit. V-ați întrebat vreodată de ce atât de mulți oameni bogați și faimoși nu găsesc niciodată împlinirea adevărată?

Pe măsură ce negativitatea este înlocuită cu dragoste reală, aceasta se revarsă din sufletul tău în mediul tău, în viața ta de zi cu zi. Această recunoștință pentru tot ce ai nu înseamnă lăcomie sau materialism, ci mulțumirea pentru ceea ce ai.
Când te accepți cu dragoste perfectă, începi să-ți dai seama că nu ai nevoie de „lucruri” care să te facă fericit. Începi să vezi frumusețea și simplitatea ta. Nevoia generală a societății de a cumpăra lucruri mai mari, mai bune și mai multe, nu te va mai afecta.

6. Nu vei mai judeca oamenii

Cu excepția celor care lucrează la tribunal, nu ne-am născut în această lume pentru a-i judeca pe alții. Este adevărat, trebuie să luăm în considerare persoanele și acțiunile lor, dar noi nu avem dreptul să fim judecătorul lor.
De-a lungul anilor ai simțit greutatea unei atitudini judecătorești? Poate chiar te-ai judecat pe tine prea aspru. Iubirea de sine elimină nevoia ta de a te judeca sau de a-i judeca pe alții. Și este pur și simplu înlocuită cu compasiune.

7. Creativitatea ta pur și simplu va înflori

Ați afirmat vreodată că nu sunteți o persoană creativă? Vestea bună este că iubirea de sine te va face mult mai creativ.
Stima de sine scăzută împiedică creativitatea care vine de la sursa divină și poate provoca depresie. Când te simți rău în interior și afirmi lucruri urâte despre tine, blochezi energia pozitivă din interiorul tău. Aceasta este energia care vă permite să vă imaginați și să creați lucruri pe care nu le-ați crezut niciodată posibile.

Încercați să construiți respectul de sine și iubirea și urmăriți cum creativitatea dvs. va curge precum o apă curgătoare. Inima, mintea și sufletul tău vor fi ferite de rău sau de eșec și vei câștiga o perspectivă și o inspirație nouă.

8. Îți vei energiza corpul, mintea și sufletul.

Cui dintre noi nu i-ar folosi un pic mai multă energie? Chiar și cu avantajele constante ale tehnologiei moderne, viețile noastre par adesea mai aglomerate ca niciodată. Când vă dăruiți familiei, carierei și obligațiilor sociale, să nu vă mire că energia dvs. s-a epuizat.

O parte din pierderea energetică și pierderea emoțională pot proveni dintr-o lipsă de iubire și lipsă de respect față de tine însuți. Adesea îți oferi timpul și resursele energetice doar pentru a le face pe plac altora? Când vei face același lucru și pentru tine?

Iubirea este forța călăuzitoare a universului și vă poate energiza întreaga ființă. Atunci când te iubești înveți să te respecți și înțelegi că nevoile tale sunt esențiale și uneori trebuie să spui „nu” celorlalți. Cu cât stima de sine crește, cu atât va crește vă crește și nivelul de energie, încredere și rezistență fizică.

9. Vei accepta cu ușurință schimbările din viața ta

Cineva a spus cândva că singurul lucru concret în această viață este că nimic nu este concret. Încrederea ta în tine depinde de ceea ce rămâne la fel? Nu suporți schimbările? Ți-e teamă să îți asumi riscuri pentru că te temi de schimbare și de faptul că te-ai putea urî pe tine însuți dacă ai eșua?
Atunci când te vei iubi pe tine însuți vei dobândi capacitatea de a accepta schimbarea. Dacă ești nemulțumit de lucrurile din viața ta, iubirea te poate încuraja să faci schimbări pe care le-ai dorit dintotdeauna. În urcușurile și coborâșurile vieții, iubirea pe care o ai pentru tine te va susține.

10. Vei găsi iubirea adevărată, sau mai bine spus, iubirea adevărată te va găsi pe tine

Ați fost vreodată în preajma unor oameni care își cer scuze în mod constant și se pun singuri la pământ? În timp ce smerenia este o virtute, excesiva auto-depreciere este o dezactivare a minții, trupului și sufletului pentru majoritatea oamenilor. Dacă dorești să îți găsești sufletul pereche, vobește-ți ție frumos și arată dragoste față de tine însuți.

Oamenii care practică iubirea de sine radiază de frumusețe, iar asta atrage oamenii. Când te respecți așa cum meriți, este mai ușor să iubești pe altcineva. Dacă ai deja adevărata iubire, iubirea de sine îți poate face relația mai frumoasă.

11. Vei găsi bucuria

Deși folosim termenii în mod interschimbabil, fericirea și bucuria nu sunt sinonime. Fericirea este temporară și depinde de circumstanțele tale. Cu dragostea pentru tine vine bucuria, o stare de bine indiferent de ceea ce ai sau de ceea ce experimentezi.

Ca și iubirea, bucuria nu este o emoție. În schimb, este o alegere. Pe măsură ce alegi să te iubești și să te respecți ca persoană demnă, vei avea și bucuria. Aceasta este însoțită de pace, răbdare și stimă pentru viața ta.

Gânduri finale

De ce să nu decizi astăzi să crești dragostea și respectul pe care îl ai pentru tine? Poate fi lucrul care oferă bucuria și abundența pe care o meriți. Mergi prin viață cu capul sus și cu inima și mintea deschise. Lumea este a ta dacă o privești doar prin ochii iubirii.

 

 

Sursa: stiai.net

Sursa foto: Anja from Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.