Te-ai intrebat vreodata ce inseamna cu adevarat sa fii puternic(a)? Sa ai capacitatea sa treci mai usor peste anumite experiente, sa observi mai bine anumite lucruri sau sa nu te lasi afectat(a) de persoanele negative? Poate ca ar fi bine sa tii cont de aceste noua secrete ale oamenilor puternici mental ca sa le poti urma exemplul, scrie lifehack.org. 

 

Cu totii ne confruntam cu situatii mai mult sau mai putin placute, insa, indiferent prin ce momente treci, nu trebuie sa te lasi profund influentata de nimeni si nimic. Tu esti responsabila pentru fericirea ta, iar aceste secrete ale oamenilor puternici mental te-ar putea ajuta sa aicu adevarat o viata implinita.

9 secrete ale oamenilor puternici mental

1. Iubeste-te pe tine insati

Poate ca ti se pare ciudat, dar este destul de greu sa inveti sa-i iubesti pe altii daca nu te iubesti pe tine insati. Iubirea de sine te poate ajuta sa intelegi ce iti doresti, ce iti place si ce te face cu adevarat fericita. Este important sa inveti sa te iubesti pe tine insati. Considera ca ai nevoie de iubire asa cum ai nevoie de oxigen, asa ca tu esti responsabila de ceea ce simti, nu alte persoane.

2. Invata sa fii puternic(a) si sensibil(a) in acelasi timp

Daca vrei sa ai o viata echilibrata, este important sa inveti sa fii puternic(a) si sensibil(a) in acelasi timp. Ambele sunt calitati care te pot ajuta sa vezi dincolo de aparente, sa descoperi lucruri care te fac fericit(a) sau sa iti dai seama ce iti doresti cu adevarat sa faci in viata. Important este sa stii cand sa iti folosesti aceste calitati.

3. Nu renunta atunci cand iti este greu

Speranta este singurul lucru pe care nu ti-l poate lua nimeni, asa ca nu ezita sa mergi mai departe si sa faci ceea ce iti place, chiar daca te confrunti cu situatii mai grele. Oamenii puternici mental nu se lasa descurajati de nimeni si nimic, asa ca aceeasi regula trebuie sa se aplice si in cazul tau.

 

4. Trebuie sa stii cand este timpul sa renunti

Este o diferenta intre a te lasa invinsa si a renunta. Oricat de mult iti doresti sa lupti pentru idealurile tale, este important sa stii cand este timpul sa renunti. Acest lucru nu te face mai putin curajoasa. Din contra, te ajuta sa te cunosti mai bine si sa decizi mai usor ce trebuie sa faci. De exemplu, daca simti ca o situatie te afecteaza prea mult, nu trebuie sa-ti fie teama sa pui punct.

5. Esti ceea ce gandesti

Este un principiu foarte vechi, dar adevarat. Toate dorintele tale se transforma in ganduri, gandurile in cuvinte, cuvintele in actiuni, actiunile in obiceiuri, obiceiurile in ceea ce este important pentru tine. De aici, mai este doar un pas pana cand vei reusi sa-ti implinesti destinul. Important este sa ai o gandire pozitiva si stii ce iti doresti sa faci in viata.

6. Nu te multumi cu putin

In viata, este important sa faci ceea ce iti place, iar acest lucru inseamna sa nu te multumesti cu putin, indiferent in ce situatie te afli. Daca consideri ca este important sa faci anumite lucruri, ca ai dreptul sa fii fericita si implinita, atunci incearca sa tintesti intotdeauna mai sus.

7. Invata sa spui “nu”

Daca intuitia iti spune ca anumite lucruri nu sunt in regula, ca cineva nu iti doreste binele sau ca nu este indicat sa iei parte la anumite activitati, atunci nu ezita sa spui “nu” si sa te pui pe primul plan, indiferent de parerea celorlalti. Este foarte simplu sa refuzi ceea ce nu-ti place, trebuie doar sa stii ce este bine pentru tine si sa nu-ti fie teama sa actionezi.

8. Evita persoanele toxice

Despre persoanele toxice se spune ca vor fi prezente in viata ta atat timp cat tu esti la dispozitia lor. Poate fi vorba de persoanele care au constant nevoie de bani, sfaturi, compasiune sau alte lucruri pe care tu le oferi fara sa stai pe ganduri. Daca vrei sa fii fericita, este bine sa eviti astfel de persoane. Sunt niste vampiri energetici care nu aduc nimic bun!

9. Nu astepta aprobarea altor persoane

Nu ai nevoie de aprobarea altor persoane ca sa fii fericita, asa ca renunta sa ai astfel de asteptari. Nu ezita sa faci ceea ce-ti place si ignora persoanele care au o influenta negativa asupra ta sau care incearca sa te schimbe. Fericirea porneste din interior.

 

Sursa: relife.ro

Sursa foto:RENE RAUSCHENBERGER de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.