Sa fii sanatos te poate face fericit, dar sa fii fericit te poate face sanatos? Daaa! Oamenii care se bucura de viata tind sa aiba o conditie fizica mult mai buna decât aceia care nu o fac.

Atunci când suntem fericiti, organismul nostru secreta anumiti hormoni (Endorfinele, Serotonina, Oxitocina etc.) care sunt responsabili de starea de fericire si, cu ajutorul lor, corpul nostru se vindeca mai repede si ramâne mai mult timp sanatos.

Fericirea si starea de bine sunt deosebit de importante pentru ca o persoana sa poata functiona la capacitate maxima. De-a lungul timpului, cercetatorii au evidentiat in repetate randuri impactul fericirii, al bunastarii emotionale si al psihicului pozitiv asupra starii generale de sanatate.

Starea de fericire si sanatatea deplina se afla intr-o legatura stransa si depind una de alta. In momentul in care sanatatea emotionala este afectata, la fel se intampla si cu cea fizica.

Dar, nu trebuie sa uitam, ca sentimentul fericirii nu vine intotdeauna singur, ci are nevoie sa fie provocat prin momente pozitive si ganduri optimiste.

Orice persoana detine puterea de a-si imbunatati atitudinea despre viata si de a stimula trairile pozitive. Altfel spus, este absolut necesar sa ai grija si de sufletul tau, hranindu-l cu bucurii si emotii pozitive, iar daca viata nu-ti aduce bucurii, atunci e cazul sa ti le faci singur(a), oricat de mici ar fi ele. De exemplu, aceste mici bucurii ar putea fi: sa imbratisezi pe cineva, sa razi mai des, sa faci cadouri, sa ai grija de o floare sau un animal, sa ajuti pe cineva, sa dansezi sau pur si simplu sa fii recunoscator fata de cei din jur si de ceea ce-ti daruieste viata in general.

 

Chei pentru a deveni un om fericit si sanatos:

* Oamenii fericit se bucura pentru ceilalti!

* Oamenii fericiti au incredere in ei!

* Oamenii fericiti iarta repede!

* Oamenii fericiti traiesc in prezent!

Poate ca fericirea nu inseamna sa ai tot ceea ce iti doresti, ci sa doresti ceea ce ai!

Este simplu! Doriti ceea ce aveti, faceti miscare, dormiti suficient, fiti recunoscatori, iubiti, ajutati-i pe ceilalti, radeti mai mult, daruiti imbratisari si veti fi mai sanatosi!

 

Sursa: elablog.com

Sursa foto: Helena Sushitskaya from Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.