“A ierta înseamnă a elibera un prizoner şi a descoperi că prizonierul ai fost tu.”
Lewis B. Smedes
Stima de sine și iubirea față de propria persoană sunt legate una de cealaltă. Dacă suferi de stimă de sine scăzută, este posibil ca rădăcina acestei cauze să plece de la insuficienta iubire față de propria-ți ființă. Așa că,  că este dificil să găsești acea fărâmă de iubire față de tine însăți. Să te iubești pe tine ți se pare nenatural, pentru că mintea îți este plină de gânduri nesănătoase de vreme îndelungată. Atunci când nu te iubești  pe tine, pur și simplu, transmiți întregului univers că nu meriți iubire, sau alte vibrații pozitive care au la bază sentimentul de iubire. A învăța să te iubești pe tine, începe prin a lua o decizie conștientă, o intenție de a fi fericită și de a avea o viață împlinită. Când nu te iubești pe tine însăți și suferi de stimă scăzută față de propria persoană este imposibil să atingi potențialul de care dispui.
În momentul în care ai luat decizia să te iubești pe tine, atunci poți să spui că vrei să trăiești cu adevărat. Accepți că ești responsabilă de experiențele din viața ta și îți dorești să strălucești într-o existență împlinită. Deci, dacă ai decis să începi să te iubești, dar încă nu știi cum să faci asta, vom vorbi despre modalitățile cu care poți să începi.

1. Îndrăgostește-te de propria persoană -gândește-te la ceea ce ești. Exact ca o floare care are nevoie de apă ca să crească, învață să te hrănești în fiecare zi. Iubește-te pentru tot ceea ce vezi bun în tine, și acceptă-ți defectele și faptul că nu ești perfectă. Asta nu înseamnă că nu poţi să înveţi din greşeli şi să îţi schimbi obiceiurile proaste, dar învaţă să fii caldă cu tine în ciuda acestor scăpări. Uită-te în oglindă şi îndrăgosteşte-te de reflecţia care eşti TU.

2.Elimină critica faţă de tine-există o voce în capul tău care adesea îţi spune că nu eşti bună, pentru că eşti proastă şi faci greşeli. Dacă crezi că te critici des, fă un efort şi opreşte acest lucru.
3. Fii blândă şi pozitivă- Când începi să gândeşti pozitiv despre tine, iubirea pe care  ţi-o porţi creşte. Fă-ţi un obicei să te lauzi pe tine, în faţa oglinzii. Aceste gânduri pozitive te vor ajuta să te dezvolţi.
4. Recunoaşte-ţi efortul-nu întotdeauna este vorba de a câştiga ceva sau a ajunge sus în tot ce faci. De multe ori efortul e tot ce contează. Recunoaşte că ai făcut tot ce ai putut mai bine, chiar dacă ai eşuat în acţiunile tale.
5. Uită de griji- iubirea de sine înseamnă să uiţi grijile. E oribil să trăieşti constant făcându-ţi probleme. Grijile nu te ajută în nici un fel. Şi asta nu se poate îndrepta de la sine. În loc să-ţi faci griji, petrece-ţi timpul gândindu-te cum să rezolvi situaţia. Dacă situaţia depăşeşte puterea ta, atunci, îndreaptă-ţi gândurile către divinitate/univers.
6 Încrede-te în tine. Ai încredere în abilităţile tale. Fii conştientă că ai abilitatea de a face schimbări importante pentru tine, atâta timp cât pui suflet.
7. Iartă-te-dacă ai făcut greşeli în trecut care te-au făcut să te simţi vinovată, atunci trebuie să te ierţi.Cu toţii facem, greşeli, aşa că nu e nevoie să îţi aminteşti asta tot timpul.De asemenea, dacă porţi cu tine un bagaj de traume emoţionale din copilărie, învaţă să te ierţi.
8 Fă afirmaţii pozitive în fiecare zi. Reîmprospătează-ţi mintea cu afirmaţii pozitive. De exemplu, spune-ţi: mă iubesc şi mă accept complet şi necondiţionat. Repetă afirmaţia în fiecare zi cu voce tare.
9. Exprimă-ţi recunoştinţa -cultivă aprecierea pentru ceea ce eşti şi pentru ceea ce ai. Simte recunoştinţă că trăieşti şi că eşti sănătoasă şi complet capabilă de a face diferenţa în viaţa ta.

10.Relaxează-te-dă-ţi spaţiu să iei pauze. Dacă petreci timpul muncind, fără să fii atentă la sănătatea ta, înseamnă că nu te iubeşti suficient,ca să ai grijă de corpul tău. Umple-ţi timpul cu linişte, muzică relaxantă, şi imagini frumoase. Orice îţi hrăneşte sufletul.

11 Învaţă să vezi frumuseţea-când înveţi să vezi frumosul în fiecare lucru, vei vedea şi frumuseţea din tine. Opreşte-te să miroşi florile. Observă totul. Simte totul. Rozul florilor din grădina ta, verdele plantelor, şoaptele vântului şi farmecul unui apus de soare.

Sursa: tcts.ro

Sursa foto: Kranich17 de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.