„Mintea este aceea care face rău sau bine, care te face fericit sau nefericit, bogat sau sărac.” Edmond Spencer

A vedea binele și apoi răul, frumosul și apoi urâtul, bunătatea și apoi răutatea și a gândi că fiecare problemă are o soluție, ar putea creiona ideea de gândire pozitivă. Fiecare face din viața lui ceea ce gândul lui îi spune. Știm foarte bine că atunci când gândești pozitiv – acesta nefiind doar un clișeu, gândurile tale îți pot influența viața și sănătatea, în bine sau rău, că numai simplul fapt de a gândi pozitiv generează succesul, bucuria și împlinirea, în timp ce o atitudine și o gândire negativă nu vor face decât să te facă temător și trist, nefericit.

Ce poți face să ai o viață mai bună?

1. Setează-ţi obiective

A avea întotdeauna în vedere un obiectiv – fie că economisești pentru o mașină nouă sau pentru o călătorie în jurul lumii sau, alternativ, să iţi propui realizezi o carieră. A avea o țintă pentru a lucra te menține motivat și te va ajuta să nu te împiedici și să cazi într-o rutină – deci asigură-te că ai întotdeauna un anumit obiectiv în minte.

2. Nu fugi de ceea ce te sperie.

Nu există nimic care să te facă să te simți la fel de bine ca atunci când ai reuşit să depășeşti o frică. Dacă este ceva ce ți-a plăcut întotdeauna să faci, dar ți-a fost prea frică să o faci, atunci e cazul să te provoci! Există mulți oameni care, de exemplu, au făcut parașutism și au descris săriturile dintr-un avion ca fiind o „experiență care îți schimbă viața” – și apoi au continuat provocarea datorită încrederii pe care o capătă în ei la finalul provocării.

3. Scrie despre ce simţi

A scrie despre propria ta viața te va face inevitabil să te gândești la asta – inclusiv la acele lucruri care au mers bine până acum dar și la cele care nu prea au fost cum îți doreai. Deși nu vei intenționa neapărat să lași alți oameni să o citească (deși poate ceilalți te-ar putea înțelege mai bine dacă ai face asta), te va ajuta să îți reevaluezi viața și să te gândeşti la direcția în care dorești să mergi.

4. Fii mai activ

Dacă stilul tău de viață a constat în a veni acasă de la serviciu și a te prăbuși în fața televizorului în fiecare seară, atunci ar putea fi timpul pentru o schimbare. Nu vorbim neapărat despre a deveni un sportiv de performanță, dar poți fi mai activ. Și dacă faci ceva exerciții mai riguroase, atunci probabil că vei începe să te simți mult mai sănătos într-un timp scurt.

5. Creează-ți o nouă imagine

Imaginea ta ar putea fi singurul lucru pe care îl simți că te împiedică și te face să nu ai încredere. Dacă ai un aspect obosit, vechi, atunci poate fi timpul să îl schimbi într-un fel. Cheltuiește niște bani pentru tine și obține o coafură nouă, cumpără o nouă garderobă de haine și pur și simplu fă lucruri pentru a te face să te simți ca și cum ai fi special. Este uimitor cum te poți simți mai confortabil și mai încrezător în anumite haine – deci fă acest efort mai des!

6. Dormi mai mult / mai puțin

Unii oameni nu dorm suficient, în timp ce alții au mult prea mult timp pentru somn – al cărui rezultat final poate  fi un sentiment de oboseală constantă. Somnul adecvat te lasă mai alert și mai capabil să savurezi lucrurile și să profiți mai mult de experiențe în timpul orelor de veghe. În plus, un bonus suplimentar în a dormi mai puțin este că îți permite să faci mai multe lucruri în ziua respectivă.

7. Schimbă dieta

 „Eșți ceea ce mănânci” este o frază mult folosită și poate că dieta ta te face să te simți destul de bolnav. Schimbarea câtorva lucruri poate avea beneficii poziive asupra sănătății și îți poate oferi mai multă energie  și te poate face să te simți mai bine. Desigur, există o mulțime de sfaturi în această zonă, dar, în general, mâncarea cu măsură este cea mai bună cale de urmat. De asemenea, asigurarea faptului că bei suficientă apă și că mănânci cele cinci porții de fructe și legume sunt două dintre regulile de aur de urmat.

8. Schimbă perspectiva

Dacă ai tot timpul gânduri negative, atunci exact așa te vei simți! A zâmbi mult și a fi pozitiv te va transforma într-o persoană mai optimistă. S-a spus că oamenii sunt la fel de fericiți pe cât își permit să fie – și dacă poți lăsa deoparte gândurile negative și să fii mai optimist, atunci asta se va transfera la modul în care simți despre viață în general. Există chiar dovezi care sugerează că oamenii care zâmbesc mult trăiesc mai mult!

9. Schimbă-ți prietenii

Există unii oameni care te pot trage în jos sau te pot folosi ca pe o cârjă emoțională pentru negativitatea lor. Deși este posibil să dorim să fim acolo pentru oameni atunci când au nevoie de noi, nu este nevoie să fim aduși în mod constant la nivelul lor. Unii oameni pot fi pur și simplu răi pentru tine și te pot înconjura de atât de multe vibrații negative, încât nu vei mai vrea să îi asculți. Dacă acesta este cazul, atunci nu mai sta acolo și caută niște prieteni noi!

10. Citește mai mult

Cărțile pot fi sursă de inspirație și de idei noi și pot avea adesea un impact major asupra ta .Unii oameni își trăiesc viețile precum în cărți. Autobiografiile persoanelor care au depășit obstacole de netrecut sau au avut acel noroc pe care îl căutăm cu toții pot acționa adesea ca o mare inspirație – și chiar te pot determina să iei în considerare luarea unor decizii care să îți schimbe viața.

11. Cumpără un animal de companie

Deținerea unui animal de companie se consideră că are beneficii pentru sănătate, cum ar fi că, ajută la scăderea tensiunii arteriale și este necesar pentru o stare generală de spirit. A avea un animal de companie – duce la creșterea nivelului de activitate, deoarece aceștia au nevoie de activități regulate. Animalele de companie te pot ajuta, de asemenea, să ușurezi stresul și anxietatea, promovând râsul și comportamentul afectuos.

12. Fă un copil

Mulți oameni consideră că aceasta este probabil cea mai schimbătoare experiență dintre toate! Nașterea în sine poate fi un moment atât de semnificativ în viața oamenilor – inclusiv mama, tatăl sau și în alte relații. Desigur, părinții își petrec adesea o mare parte din restul vieții îngrijindu-și copiii, chiar și atunci când au fugit din cuib – așa că trebuie să recunoșți impactul pe care îl va avea asupra ta (emoțional, fizic și financiar) înainte de a te decide să ai un copil.

13. Spune „Da” mai des

Nu fi genul de persoană care refuză întotdeauna o invitație. Dacă spui „nu” atât de des, atunci oamenii vor înceta în cele din urmă să întrebe! Deci, înceteaza să cauţi scuze pentru a nu ieși și fă-ți o promisiune către tine însuti că nu vei respinge niciodată o invitație (în mod rezonabil, desigur). Nu știi niciodată cu adevărat ce se va întâmpla – și sunt dese situațiile în care, inițial ai avut puține așteptări, și să se dovedească a fi cele mai plăcute.

14. Stai mai puțin la televizor

Numărul de ore de televiziune urmărit de mulți oameni în aceste zile este atât de mare încât, după timpul petrecut în somn și la muncă, probabil că este singura activitate care îți ocupă cea mai mare parte a timpului. Dacă te uiți mai puțin la TV, te vei elibera de informaţii, așa încât, vei avea mai mult timp să faci alte activități. Efectuarea acestei schimbări va avea un impact pozitiv și radical asupra vieții tale – și, de asemenea, asupra sănătății tale generale.

15. Renunță la alcool.

Prea mulți oameni se bazează pe alcool ca mijloc de relaxare sau evadare și, deși există unele beneficii pentru sănătate din consumul de alcool cu moderaţie (vinul roșu fiind un bun exemplu), beneficiile nebăutului nu par a fi suficient de  evidențiate. Încearcă să renunți la alcool – chiar și doar pentru o perioadă  – pentru a vedea dacă te simți mai bine. Acum, desigur că în mod realist, majoritatea nu va deveni brusc abstinentă, dar există mulți oameni care au renunțat și nu au regretat nimic.

16. Găsește-ți un nou hobby

Probabil că e ceva unde ți-ai dorit întotdeauna să te duci, dar tot amâni. Dar nu este nimic de pierdut încercând ceva – și poate că, dacă te bucuri de orice activitate vei alege, va deveni o parte obișnuită a vieții tale. Mulți oameni devin atât de „dependenți” de anumite activități, încât devin obsedaţi față de ele – într-un sens bun!- sau chiar ajung să urmeze o carieră legată de acel hobby sau distracție.

17. Fii prieten cu stresul tău!

Sună simplu, dar dacă nu îți mai faci griji cu privire la ceva, atunci acest lucru va eradica o mare parte din stres. Unii oameni sunt în mod natural capabili să facă față stresului mai bine ca alții, dar la sfârșitul zilei, ar trebui să te gândeşti, e oare bine să te stresezi pentru ceva? Dacă te uiți calm la problemă și te întrebi, „Pot să fac ceva în acest sens?”, atunci vor izvorî şi soluţiile. Lucrurile se rezolvă de obicei la final, făcând ca tot stresul care a existat înainte să pară atât de inutil – așa că nu te mai stresa.

18. Răsfață-te.

Nu este întotdeauna posibil să te pui pe tine în primul rând și, de prea multe ori, oamenii uită de fapt, că merită și ei să fie tratați bine. Dacă tot aștepți ca alții să te trateze bine, atunci s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Fă o rezoluție pentru a te trata din când în când, punându-te pe primul plan, astfel încât să obții ceea ce meriți la intervale regulate. Este singura modalitate de a garanta că cel puțin o persoană va fi bună cu tine în viața ta – și acea persoană ești tu!

 

Amintește-ți în continuare că este viața ta și tu ești cel responsabil pentru a te face fericit. Alți oameni pot contribui la fericirea ta, dar în cele din urmă totul se rezumă la tine să profiți la maximum de viață, deoarece nimeni altcineva nu te poate obliga să faci schimbări pozitive care îți pot îmbunătăți soarta. Așadar, nu continua să aștepti să ți se întâmple lucruri, deoarece viața poate trece pe lângă tine.

 

Sursa: safeforyou.ro

Sursa foto: pixabay.com

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.