Așa cum trebuie, în primul rând, să avem respect de sine pentru ca ceilalți să ne respecte, așa cum trebuie, în primul rând să avem încredere de sine pentru ca ceilalți să aibă încredere în noi, așa trebuie, în primul rând, să ne iubim pe noi înșine ca să ne iubească și ceilalți.

Iubirea de sine nu este o dovadă de egoism, așa cum suntem tentate să credem. Îi acuzăm pe ceilalți că sunt egoiști și că se iubesc doar pe ei, fără să le pese de cei din jur, dar în interior ne dorim să fim fix la fel, pentru că știm că atunci când există iubire de sine totul devine mai ușor. Când te iubești, te pui pe primul loc.

Când te iubești știi că nu merită să îți pierzi vremea cu persoane care te încarcă negativ sau care vor să profite de tine. Când te iubești îți asculți trupul și îi dai tot ce are nevoie, atât în interior, cât și la exterior. Când te iubești faci mereu ce îți place și nu te sacrifici de dragul cui nu merită. Când te iubești... îi iubești și îi vezi frumoși pe toți cei cu care intri în contact.

Prin umare, acceptă-te și începe chiar azi să te iubești! Dacă nu știi cum se face asta, urmărește cei 20 de pași care te vor îndrepta în direcția potrivită.

Cum să dobândești iubirea de sine

1. Nu încerca să te schimbi de dragul cuiva. Din dorința de a fi acceptate și din dorința de fi pe placul tuturor, uităm să fim noi. Cea mai mare greșeală, știi asta, da?! Cine nu te poate iubi așa cum ești, nu merită nici măcar o secundă din timpul tău. Iar dacă vei reuși să te schimbi și să fii pe placul celuilalt, nu o să îți mai placă ție de tine.

2. Descoperă ceva nou despre tine. O să fii surprinsă să afli că te cunoști pe jumătate din cât ești cu adevărat. Asta pentru că de la un moment încetăm să mai căutăm în interiorul nostru, refuzăm să mai acceptăm provocări și să riscăm, ne mulțumim cu ce suntem și cu ce avem. Încearcă măcar o dată pe lună să faci ceva nou care să te ajute să te descoperi.

3. Fii blândă cu tine. Poate că nu îți dai seama, dar pui foarte multă presiune pe tine absolut în fiecare zi, începând cu desfășurarea activității la locul de muncă și o banală fotografie pe care vrei să o postezi pe rețelele de socializare. Cauți să fii perfectă și să lași totul perfect în urma ta, când, uneori, fix această perfecțiune, care, apropo, nu există, strică totul.

4. Depășește-ți limitele. Ți-e frică să zbori cu avionul? Urcă-te în avion și mergi într-o țară în care ai visat întotdeauna să ajungi. Ți-e frică de paianjeni? Stai față în față cu unul și vezi ce se poate întâmpla. Ce vreau să spune este că a venit momentul să faci tot ce ți-a fost teamă să faci până în acest moment. Vei învăța și vei afla multe despre tine.

5. Împrietenește-te cu emoțiile negative. Că ne place sau nu, emoțiile negative sunt o parte din noi. Ne este greu să le înlăturăm din stilul nostru de viață, însă putem învăța să trăim cu ele. Gelozia, nervozitatea, tristețea... nu sunt bune, dar își au rolul lor și dacă ajungi să le controlezi și să le înțelegi, o să duci o viață liniștită cu ele.

6. Ignoră oamenii care-ți spun cine ești și cine trebuie să fii. Cine sunt ei să spună? Ce știu ei? Din ce punct de vedere vorbesc? Tu ești cum trebuie să fii și faci ce trebuie să faci. Dacă ce vor să îți transmită ceilalți nu duce cu adevărat la dezvoltarea ta personală, fugi de ei. Rămâi înconjurată de oameni care vor să te ridice, vor să te facă să îți conștientizezi adevărata valoare.

7. Notează pe o foaie 5 lucruri care îți plac și fă-le cât mai des. Să nu care cumva să renunți vreodată la pasiunile tale! Oricât de îndragostită ai fi, oricât de încărcat ți-ar fi programul, rezervă-ți timp să faci acel ceva care îți bucură inima și îți eliberează mintea de gânduri negative.

8. Privește-te lucrurile simple din viața ta și bucură-te de ele. Ca să te bucuri de viață și de fiecare zi care-ți este dată să o trăiești trebuie să înveți să te bucuri întâi de lucrurile simple care te înconjoară. Sunt convinsă că multe dintre noi nici măcar nu ne dăm seama care sunt acele lucruri simple... fă-ți timp să le descoperi!

9. Încetează să te mai compari cu ceilalți. Fiecare dintre noi duce o luptă interioară, motiv pentru care este absurd să ne dorim să fim la fel de bune, la fel de frumoase, la fel de liniștite ca celelalte femei. Noi vedem un exterior, vedem ce ne lasă ceilalți să vedem, dar nu avem de unde să știm care este adevărul, așa că atunci când ne mai dorim să fim sau sa avem ce au x și y, trebuie să ne asigurăm că suntem pregătite să primim răul și binele.

10. Stai departe de oamenii care aduc drama în viața ta. Știi acei oameni care nu fac altceva decât să se plângă de job, de vreme, de ei înșiși și își exprimă în mod constant invidia? Ei bine, de ei să stai departe! Iar dacă ești oarecum forțată să le rămâi alături, atunci când discuția începe să se indrepte în direcția nepotrivită, schimbă subiectul.

11. Laudă-ți eforturile. Chiar dacă nu ți-a ieșit așa cum ți-ai dorit, este de admirat faptul că ai încercat. În plus, poate că nu ți-a iești acum, dar îți va ieși a doua oară. Și, știi și tu... a treia oară este cu noroc.

12. Bucură-te de o cană de ceai savurată în pat. În timp ce citești o carte. Doar stai în pat și fă în așa fel încât în timpul ăla să nu conteze nimic altceva. O să te bucuri că faci asta pentru tine și o să ajungi să te iubești pentru că faci lucruri care îți plac la nebunie.

13. Fă-ți timp pentru meditație. Meditația a devenit un stil de viață pentru mulți dintre noi, practicată de la cea mai fragedă vârstă la cea mai înaintată.

14. Fă-ți planuri să prinzi răsăritul și să admiri apusul. Un răsărit te va încărca de energie pentru tot restul vieții, în timp ce apusul îți va oferi o liniște de nedescris. Meditația la răsărit și la apuc îți oferă șansa să reflectezi asupra ta și oferă trupului, minții și sufletului fix ce au nevoie pentru a atrage iubirea de sine.

15. Investește în visurile tale, chiar dacă par imposibil de realizat în acest moment. Omul fără un vis este un om trist, la fel și viața. Dacă ți-e frică de eșec, nu spune nimănui care-ți este cel mai îndrăzneț vis, însă tu asigură-te că nu lași zi sau săptămână fără să faci un pas spre realizarea acestuia.

16. Alege o zi în care să adormi devreme și o zi în care să te trezești fără ceas, atunci când organismul tău simte nevoia.

17. Scrie-ți o scrisoare de dragoste sau un bilețel pe care să-l ții la vedere. Pe oglindă sau pe perete. Cuvintele tale de dragoste adresate chiar ție îți vor reaminti atunci când este nevoie că nu ești cea mai groaznică persoană din lume, așa cum ai tendința uneori să te crezi.

18. Fă o baie ori de câte ori ești stresată. Probabil ai auzit sfatul ăsta des, dar nu i-ai dat crezare. Ce minuni poate face o baie banlă?! Ei bine, poate! Umple-ți cada cu apă la temperatura camerei, nu uita de spuma de baie, și intră în cadă când totul este pregătit. Fără telefon, fără să te grăbești să ieși. Stai întinsă și bucură-te de apa cu spumă care îți mângâie trupul.

19. Acel lucru pentru care te învinovățești și in ziua de azi... Lasă-l să se ducă! Trecutul trebuie lăsat în spate cu toate cele bune și cele rele.

20. Învață din greșelile tale. Fiecare om pe care l-ai lăsat să intre în viața ta, deși te-a rănit, a avut un rol. Fiecare întâmplare neplăcută prin care ai trecut, a avut contribuția ei. La ce? La dezvoltarea ta personală. Fiecare greșeală ne ajută să ne formăm ca om, atâta timp cât rămânem cu folosul ei.

 

Sursa articolului: kudika.ro

Sursa foto: S. Hermann & F. Richter de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.