„Dumnezeu binecuvântează din plin în fiecare zi, pur și simplu, nu toți știu să vadă și să aprecieze asta. Din păcate, conștientizarea valorii unui lucru, de obicei, are loc după ce acesta e pierdut. Asta este natura păcătoasă a omului.

Dacă nu știi să te bucuri de o cană cu ceai, bucuria ta nu va dura prea mult, chiar dacă mâine Dumnezeu o să-ți dea o casă! Bucuria și recunoștința depind nu de mărimea darului, dar de capacitatea de a te bucura de el și a mulțumi pentru el. Să nu crezi că doar cadourile scumpe și foarte dorite te pot face să le apreciezi din toată inima.

Dacă nu vei ști să fii mulțumit de ceea ce ai acum, află că nu vei fi satisfăcut nici dacă vei avea parte de cel mai mare bine, pe care ți-l poți imagina. Satisfacția nu rezultă din posesia unui anumit număr de lucruri bune, ea este o stare a sufletului, care știe să fie mulțumit și recunoscător.”… Timur Rasulov, „Închinarea din întuneric”

Noi nu ne întrerupem fluxul vieții atunci când primim bine și dăruim bine (mulțumim) în toate planurile ființei noastre.

Trei niveluri de recunoștință față de oameni, Putere Cerească, Dumnezeu:

-Primul nivel – este recunoștința pentru tot binele, pe care l-ai primit și care se întâmplă în viața ta.

-Al doilea nivel – este recunoștința pentru tot ce se petrece cu noi zilnic și nu prea îi dăm importanță ( toate lucrurile mărunte din care este compusă viața noastră).

-Al treilea nivel de recunoștință – probabil cel mai dificil – capacitatea de a mulțumi pentru toate necazurile, momentele nefericite, durerile și suferințele.

Energia recunoștinței este acea energie cu care „plătim” pentru viața ce ni s-a dăruit. Ea nu poate fi plătită cu bani, pentru că nu are preț. Noi putem plăti doar cu recunoștință.

Energia recunoștinței este o putere măreață, la îndemâna oricui, de aceea folosește-o. Mulțumiți-vă reciproc, mulțumiți pentru viață, pentru Pământ, Cer, Natură. Mulțumește soarelui ce ne luminează și ne încălzește. Mulțumește inimii pentru că i s-a deschis energiei divine și vei vedea cât de fericit vei fi să trăiești.

 

Sursa: eushtiu.com

Sursa foto: KatinkavomWolfenmond de la Pixabay 

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.