Atunci când mulți dintre noi simțim că stresul ne ajunge din urmă și știm că nu va exista o soluție imediată a problemelor din acest moment, avem tendința de a ne închide în noi înșine și de a ne gândi în mod continuu la aceeași problemă. Acest lucru nu face altceva decât să ne înrautățească sitația. Putem încerca atât de multe alternative, cum ar fi ascultarea muzicii, mișcarea, munca sau curățenia, dar uneori se pare  că aceste probleme vor persista indiferent de ceea ce facem.

Ei bine, mulți dintre noi au trecut prin asemenea situații. Viața ne aruncă în atât de multe situații dificile, indiferent dacă suntem gata să le rezolvăm sau nu la sfârșitul zilei trebuie să rămânem calmi, pentru a executa în mod rațional sarcinile ce ne sunt date. Frustrarea împreună cu alte emoții negative vor fi cele care vor influența modul în care executăm o sarcină, în cazul în care mai suntem capabili să mai facem acest lucru.

În timpul acestor lupte, trebuie să ne amintim faptul că pacea noastră interioară trebuie să fie întotdeauna intactă pentru a putea merge cu succes mai departe cu viața noastră. Ce se întâmplă dacă un eveniment stresant și-a pus amprenta pe întreagă noastră viață și niciodată nu am fost în stare să conștientizăm faptul că evenimentul s-a întâmplat cu ceva vreme în urmă, să îl uităm și să mergem mai departe? Ar fi tragic să rămanem blocați, cu încapacitatea de a întâlni și a realiza orice altceva. Atunci când permiți păcii interioare să te ghideze, deciziile echilibrate te vor ajuta să duci până la capăt ceea ce părea a fii o astfel de sarcină de temut.

Nu numai că te va ajuta să excelezi în rezolvarea situațiilor dificile, dar de asemenea, îi va încuraja pe cei din jurul tău să te sprijine. Centrează-te pentru a găsi perspective diferite, care te vor ghida  și nu-ți for face rău. Dacă ești blocat în starea de stres, mai jos sunt câtiva pași simpli care te vor ghida pentru reechilibrare:

1. Recunoaște-ți gândurile și lăsa-le să plece.

Gândurile sunt atât de influente atunci când suntem stresați, ne fac să ne simțim atât de incapabili să funcționăm corect. Dacă acest lucru ți-se întâmplă des, este vital să îți controlezi gândurile. Nu te simți prost, ni se intamplă tuturor. Din nou, acest proces este un memento constant de care avem nevoie pentru a menține pacea noastră interioară intactă. Oferă-ți o pauză, oferă-ți o îmbrățișare sau chiar plângi dacă simțiți că ar ajuta. Odată ce este gata, asigură-te că ai făcut tot posibilul să-ți accepți toate gândurile anterioare. Aceasta este, în esență, cheia pentru schimbarea lor.

2. Exprimă-ți recunoștința.
După ce reușești să-ți păstrezi pacea interioară și tactul și ești recunoscător pentru acestea, vei fi capabil să faci acest următor pas în mod voluntar. Rostește cu voce tare recunoștința pentru tot ce crezi că te-a ajutat să treci peste vremurile grele. Odată ce ai exprimat cu voce tare toate acestea, încearcă să experimentezi recunoștința la un nivel fizic - celular, molecular, chimic. Familiarizează-te cu frumusețea tăcerii și garantat te vei simți calm.

3. Găseste-ți concentrarea și entuziasmul în posibilități creative.

La fel ca în artă și arhitectură unde există nevoia ca spațiul să fie frumos, așa se întâmplă și în gândurile tale. Când gândurile tale devin atât de înăbușite, energiile mentale și emotionale sunt viciate. Acest lucru, de fapt, este în detrimentul creativității tale, deoarece nu vei fi neapărat capabil să creezi sau să-ți exprimi o perspectivă asupra frumuseții estetice. Dacă ți-a fost dificil la pasul 2, să fii recunoscător în avans pentru înțelegera, care va veni în mod inevitabil, în spațiul calmului interior și pentru toată frumusețea pe care ai creat-o până în acest punct. La început, chiar și asta te poate ajuta pentru a ajunge mai aproape de liniștea necesară.

Odată ce sentimentele de recunoștință sunt înfloritoare, începe din nou dintr-un loc pașnic. Începe din nou ziua ce vine de oriunde te-ai afla.

Sursa: detoatepentrutotisimaimult.blog

Sursa foto: S. Hermann & F. Richter de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.