Când ai 20 de ani, viața e atât de frumoasă. Ești încă în Olimp, printre zeii nemuritori. Timpul nu există. Tot ceea ce gândești devine realitate… sau ești convins că va deveni, într-o zi.

Apoi, rând pe rând, vin împlinirile, dezamăgirile, lecțiile.

Trăiești, de fapt, într-o iluzie, care te împinge, inconștient, spre situații de viață pictate în roz, poate câte-o pată, ici – acolo, de gri… E atât de frumos! Până și durerea doare mai puțin, la 20 de ani.

Te trezești, într-o zi (unii nu se trezesc niciodată) și ochii încep să te doară atât de tare, în fața exploziei de culori, a realității, încât s-ar putea să plângi, o vreme, până te obișnuiești.

Ești adult, undeva pe la mijlocul vieții, iar anii aceia nebuni, sunt departe, în urma ta.

Nu ai de ce să-i regreți, pentru că acum ești în realitate, nu în iluziile speranțelor, iar basmele cu feți-frumoși și zâne care au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, și-au reluat locul în cărțile copilăriei.

Realitatea este despre tine. Despre alegerile tale, eșecurile tale, împlinirile tale, lecțiile tale… Când conștientizezi că ești stăpânul propriei tale vieți, devii responsabil, iar asta nu-i tocmai confortabil, dar e atât de frumos!

Nu vreau să mai am 20 de ani! A fost frumos, dar nu vreau să mă întorc într-un timp al așteptărilor. Acum mă aflu în timpul trăirii. Trăiesc învățând să savurez fiecare clipă cu voluptatea celui care nu are certitudinea lui ,,mâine”.

Sunt recunoscătoare durerilor mele, suferințelor și greșelilor mele, ,,călăilor” mei, pentru că atunci când te trezești, înțelegi că toate acestea au fost binecuvântări mascate.

Vremea ta, om minunat, e atunci când alegi să fie. Când alegi să trăiești azi, chiar dacă începi proiecte pentru mâine. Când alegi bucuria, în ciuda a tot ce nu…

Pentru că fericirea nu este despre a avea, ci despre A FI. Iar a fi presupune a trăi conștient, bucurându-te de existență, în toate culorile ei, chiar dacă vreo câteva pete negre completează tabloul.

Vremea ta e acum, cititorule drag, nu a fost ieri, nu va fi mâine.

 

Sursa: geaninatimofte.ro

Sursa foto: Free-Photos from Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.