CUM SA FII FERICIT ?… GANDESTE POZITIV

BUCURA-TE CA ESTI IN VIATA, ESTI CONSTIENT SI POTI SA IUBESTI.

Viata si in special viata constienta de sine reprezinta cel mai deosebit lucru cunoscut momentan in univers. Prin urmare simplul fapt ca traiesti si esti constient de acest lucru ar trebui sa iti aduca suficienta bucurie incat sa te poti concentra pe rezolvarea problemele legate de supravietuire si evolutie personala/profesionala.

Apoi cea mai pozitiva  emotie pe care o putem simti este iubirea si include toate formele de iubire : pentru  persoane, pentru animale, pentru natura, pentru diverse activitati(de la muzica, filme, sport pana la cele mai nebanuite pasiuni care pot aduce implinire). Toti oamenii sunt capabili de iubire, trebuie doar sa o redescoperi si sa o simti mai des.

BUCURA-TE CA POTI SA GANDESTI LIBER SI POTI INTELEGE MULTE LUCRURI.

La aceste aspecte extraordinare ale vietii noastre de oameni mai putem adauga si capacitatea noastra intelectuala. Faptul ca putem gandi, de a rationa si de a ne intelege atat emotiile precum iubirea cat si universul per ansamblu este ceva extraordinar si astfel cunoasterea constienta este cireasa de pe tort a existentei umane.

Prin urmare nu ai cum sa nu fii fericit ca om, indiferent de problemele care apar inerent in viata, fericirea nu inseamna o stare de beatitudine constanta ca la un drogat ci momente suficiente de bucurie si satisfactie care sa contrabalanseze cu celelalte momente de incordare si stres, este ceea ce se numeste echilibru emotional.

GANDESTE POZITIV SI IN CIUDA PROBLEMELOR VEI REGASI FERICIREA.

Asadar de cate ori se iveste o problema in viata, un factor de stres, pe moment te vei supara, apoi te vei concentra pe rezolvarea problemei si indiferent daca ai gasit o rezolvare sau nu oricand poti face o pauza de la starea de stres ca sa te reincarci pozitiv bucurandu-te de lucrurile care par simple dar care sunt atat de extraordinare ale existentei noastre ca oameni.

SA FII FERICIT E SIMPLU SI LA INDEMANA ORICUI, TREBUIE DOAR SA VREI!

 

Da, multi aleg sa se simta nefericiti, sa se victimizeze pentru ca surprinzator le place mai mult sentimentul de durere/suferinta decat cel de bucurie/euforie, exista si un termen pentru o astfel de perspectiva asupra vietii si anume masochism, adica obtii placere prin durere si suferinta. Partea mai trista e ca multi nici nu constientizeaza ca sunt masochisti(adica nu realizeza ca este o placere pentru ei sa sufere) si au impresia ca viata lor e un calvar dar de fapt sunt dependenti de sentimentul de suferinta.

Apoi ei se victimizeaza sperand sa primeasca atentia celor din jur si sa fie ajutati de cineva, de preferat un erou sau chiar dumnezeu dar asteapta degeaba pentru ca ei vor o rezolvare miraculoasa ca totul sa fie perfect cum vor ei si cum asta nu se va intampla(in cel mai bun caz vor fi ajutati de apropiati cu rezolvari partiale ale problemelor lor) se vor victimiza in continuare.

Din punct de vedere medical si psihologic nu sunt calificat sa ofer un tratament pentru aceste cazuri dar va pot da niste sfaturi ca de la om la om, in ideea ca poate totusi nu sunteti atat de dependenti de partea negativa a vietii voastre si veti dori ceva mai mult sa va bucurati de partea pozitiva a vietii voastre.

FERICIREA E O CHESTIUNE DE PERSPECTIVA A VIETII SI ALEGEREA ITI APARTINE

Daca vrei sa fii fericit te uiti la aspectele pozitive din viata ta si din lume iar daca vrei sa fii nefericit te uiti la aspectele negative din viata ta si din lume in general. Va asigur ca sunt suficiente si de o parte si de cealalta, prin urmare fericirea e mai mult o chestiune de perspectiva, adica alegi sa te concentrezi pe partea plina a paharului.

Mai important decat fericirea este echilibrul emotional si anume sa poti jongla si controla emotiile tale si modul cum te raportezi la tot ce te influenteaza. Realitatea este compusa atat din bine cat si din rau,  inevitabil te vei confrunta cu ambele fatete ale acestei dualitati existentiale.

 

Sursa: traiesteminimalist.com

Sursa foto: Jill Wellington de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.