În loc de prezentarea acestei meditații, îmi permit să redau mai jos Cuvântul de început pe care l-am scris în anul 2007 în carte, când deja participaseră la această meditație câteva zeci de mii de persoane și erau deja multe mărturii privind rolul benefic al practicării meditației în procesul de vindecare.

„M-am gândit îndelung la ce aș putea să vă scriu într-un început, pentru a vă putea aduce din scaunul vostru, din locul unde vă aflați acum când răsfoiți aceste pagini, cum aș putea să vă aduc în lumea mea, în magica mea lume.

Mi-am amintit cuvintele lui Einstein, pe care, culmea, le-am primit de la o colegă, după o meditație asemănătoare cu cea despre care urmează să citiți mai departe. Dar, până atunci, să vă spun ce credea Einstein despre această viață: „Îți poți trăi această viață ca pe un continuu Act de Magie sau o poți trăi fără să vezi nimic magic în ea!”

TU, doar TU, cel ce ții această carte acum în mână, ești cel care hotărăști cum vrei să îți trăiești viața. TU ești acela care alegi. Poți închide acum această carte și mâine dimineață să te duci să o înapoiezi vânzătorului, poți să o citești și să negi experiențele trăite de miile de oameni ce au accesat această Cale descrisă între coperțile acestei cărticele – și este cam același lucru, ba mai mult, pierzi și banii pe care i-ai dat pe ea și, bineînțeles, și prețiosul tău timp. Sau ai putea să reflectezi asupra vieții tale și să-ți găsești propria TA Cale de a-ți trăi viața, ca pe un continuu Act de Magie. Rămâne ca Tu să fii cel care decizi...” [...]

 

„Flacăra Violetă este o meditație, atât interactivă, cât și integrativă. Cum adică o „meditație interactivă”? Simplu – în primele minute ale meditației, după ce te-ai relaxat și ai intrat deja în starea contemplativă, primești prin puterea credinței tale acel crâmpei de Lumină, cu ajutorul căruia vei „arde” tot ceea ce înseamnă suferință, întuneric, durere, în locul lor aducând Lumina, Pacea, Iubirea. După ce ai primit această Luminiță, acest dar Divin, Dar cu Har, îl crești TU, TU singurel, și cu fiecare expirație crești această Lumină, te invălui în Ea și apoi, cu ÎNCREDERE și CREDINȚĂ, o aduci înăuntrul tău, luminându-ți Sufletul, Mentalul și Trupul. Cineva, mai experimentat, ar spune simplu: Introspecție.

Atunci când suntem capabili să ne îndreptăm atenția spre interior, spre realitățile spirituale din interior, şi nu spre lumea exterioară, descoperim că suntem un crâmpei din Scânteia Divină şi că Dumnezeu se află în interiorul nostru. Şi acest proces, al deturnării atenției dinspre exterior spre interior, îl putem face cu ajutorul meditației.

Deci, revenim, primești această Luminiță pe care TU o crești, după care o aduci înlăuntrul Tău, apoi, cu ajutorul ei, arzi tot ceea ce înseamnă suferință și pentru că TU, TU singur, singurel vei face toate astea. Acest proces, se numește simplu: Meditație Interactivă. Asta o deosebește de meditația contemplativă în care „stai” și te rezumi la „doar a primi”... sau a contempla și medita asupra unui concept filosofic.

De ce am spus, la început, și integrativă? Deoarece în cadrul său, sunt cuprinse o sumă de elemente specifice practicilor Mind Control, Autocontrol (tehnica, creată de dl. Prof.Dr. Dan Seracu), NLP, Artelor  Marțiale, Yoga, Qi Qong și, nu în ultimul rând elemente de isihasm și sacroterapie.”

 

Text preluat din cartea Flacăra Violetă, autor: Dr. Teodor Vasile, editura: Pro Editură și Tipografie, 2007.

 

Meditația cu Flacăra Violetă - voce Dr. Teodor Vasile - anul 2005

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.