Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cea mai frumoasă viață, plină de bucurii, emoții și momente care să ne taie respirația, dar în agitația care ne înconjoară uităm că fericirea vine din interior și doar noi suntem responsabili de viața pe care o trăim.

Mulți oameni dau vina pe soartă pentru ceea ce li se întâmplă, pentru toate schimbările ce au loc în viața lor, fără să își dea seama ca ei au atras asupra lor atât neîmpliniriile, cât și satisfacțiile si bucuriile unor reușite.

Pentru unii viața este asemeni unei bărci purtată la voia întamplării de vânt și de valurile mării, dar în realitate noi suntem cei care orientăm pânzele și dăm direcție bărcii. În ciuda vântului puternic, noi hotărâm când ridicăm pânzele sau când dorim să petrecem mai mult timp admirând peisajul din fața ochilor noștri.

Nu putem hotărî timpul pe care îl vom petrece pe acest pământ, dar acest lucru nici nu e important, deoarece nu contează cât traiesti, ci cum trăiesti.

„Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi. ” James Dean

Încearcă să elimini din viața ta toate activitățile care nu îți fac plăcere, visează la idealurile tale și fă în fiecare zi cu încredere câte un pas înainte pentru atingerea acestora.

“Fericirea nu este ceva gata făcut. Ea vine din faptele tale.” Dalai Lama

 

Sursa: randuripentrutine.eu

Sursa foto: Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.