Mințile pozitive sunt minți puternice. Putem realiza aproape orice cu o minte care are determinarea și voința necesară. Deși nu toată lumea ajunge să realizeze acest lucru, schimbarea modului de gândire prin dezvoltare personală este benefică atât pentru suflet, cât și pentru trup. Poate că nu ai realizat, dar ghinioanele și tragediile pe care le experimentezi în viață pot fi atrase prin propriile acțiuni și gânduri. La fel și evenimentele fericite. 

Avem tendința de a-i blama pe ceilalți pentru propriile noastre eșecuri și adversități. Dată viitoare când ți se întâmplă ceva neplăcut, fă o evaluare personală și o examinare atentă a situației. În unele cazuri, mintea noastră este cea care controlează ceea ce facem și cum reacționăm la oameni și circumstanțe.

Un individ cu o minte pozitivă poate face o mulțime de lucruri bune. Așadar, ce obținem atunci când alegem să gândim pozitiv, mai degrabă decât să fim pesimiști? Este de la sine înțeles că optimismul aduce multe avantaje în diverse aspecte ale vieții – sănătate, relații, carieră. Fiecare gând și fiecare decizie pe care o luăm are un impact și o influență asupra vieții noastre.

Impact pozitiv asupra sănătății

Un motiv bun pentru a practica gândirea pozitivă este faptul că aceasta are un impact pozitiv asupra sănătății noastre mentale, emoționale și fizice. Da, optimismul este un adjuvant excelent pentru orice tratament sau remediu medical sau naturist.

Gândirea pozitivă este benefică pentru sănătatea noastră mentală, în primul rând pentru că elimină orice formă de neîncredere și gânduri negative care pot provoca depresie și stres. Procesul este, de fapt, un efect de domino în ceea ce privește sănătatea noastră generală. Cei care gândesc pozitiv se simt mai fericiți și mai mulțumiți de viața lor.

Cu mai puțin stres, parcurgem activitățile zilnice fără probleme și ne simțim mai relaxați. De asemenea, studiile arată că gândirea pozitivă este un remediu bun pentru afecțiunile cardiovasculare. Gândurile pozitive relaxează mintea și împiedică eliberarea hormonilor de stres. În general, cei care gândesc pozitiv trăiesc o viață mai lungă, sunt mai puțin predispuși la boli, suferă mai puțin din cauza stresului și sunt, în general, mai fericiți – pentru că, la urma urmei, fericirea este o stare a minții.

 

Sursa: motivonti.ro

Sursa foto: Gerd Altmann de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.