William Shakespeare spunea ca "iubirea-i pur si simplu nebunie. Indragostitii merita inchisoarea ba chiar si biciul. Motivul pentru care indragostitii nu sunt totusi pedepsiti si tratati astfel si ca acest fel de nebunie se dovedeste a fi atat de raspandit este ca biciuitorii sunt, la randul lor, indragostiti".

Poate cel mai greu ne este in viata sa intelegem ca exista persoane alaturi de care nu vom putea trai toata viata. Indiferent ce am face, nu le putem face sa ramana alaturi de noi.

Apoi apare intrebarea cruciala: sa il fac sa stea sau sa il las sa isi traiasca viata departe de mine?

Daca optezi sa tii in viata ta o persoana, cu forta, nu vei face decat sa iti faci rau, mult rau! Poate ca am auzit in jurul nostru cum oamenii spuneau ca este foarte bine sa luptam pentru cei dragi noua. Sunt de acord, insa doar daca cei la care tinem vor sa si ramana alaturi de noi.

Am avut destule relatii in viata, atat amoroase cat si de prietenie, asa ca pot spune ca atunci cand s-au incheiat aveam impresia ca eu am fost cea care a tras de relatie. Nu spun ca ma asteptam sa imi fie recunoscatori o viata intreaga, insa am inteles, din atitudinea lor ca nu eram la fel de importanta precum fusesera ei pentru mine.

Oameni buni, nimeni nu vrea sa cerseasca atentie!

Cel putin eu nu mai vreau sa acord timp oamenilor care nu merita prezenta mea, in viata lor. Nu vreau sa raman cu forta in viata cuiva.

Nu vreau sa fiu singura care isi aminteste ca trebuie sa dea un telefon, nu vreau sa fortez nimic.

Atunci cand doua persoane vor sa faca parte una din viata celeilalte, vor gasi o cale. Nu uita, acolo unde este vointa este si o cale!

Din pacate a trecut destul timp pana sa inteleg acest aspect, acela ca trebuie sa las anumite persoane sa plece din viata mea!

Am invatat apoi ca nu pot preveni lucruri care se vor intampla oricum. Am invatat ca trebuie sa ma apreciez intai pe mine si ca nu am nevoie de nimeni care nu are nevoie de mine. Atat de simplu!

Stiu ca nu este usor sa te desparti de oamenii la care tineai candva, mai ales dupa ce investesti sentimente si timp in acea relatie, insa aminteste-ti intotdeauna ca cine este menit sa ramana alaturi de tine, o va face!

"E periculos sa iubesti! Iubirea e ca un drog. La inceput ai senzatia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, inca nu e un viciu, dar iti place senzatia si iti inchipui ca o poti tine sub control. Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore. In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea persoana si incepi sa fii complet dependent de ea. Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci aceeasi senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogati fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste", sunt frumoasele cuvinte ale lui Paulo Coelho.

Sursa: bzi.ro

Sursa foto: Aleksandr Nik de la Pixabay

Opinii

Nici o opinie la aceasta pagina.

Părerea ta contează.